Pszichiátria - HALÁLIPAR?

Megismertetné a pszichiátria blogot másokkal? Mutasson ide egy linkkel!

Helyezze el a weboldala program kódjában ezt:

<a href="http://pszichiatria.blogspot.com" target="_blank"><font size="4">PSZICHIÁTRIA</font></a>

Ez látszik majd a weblapján:
PSZICHIÁTRIA


.

2008. február 15., péntek

Fogyatékos öngyilkos merenylőket "adott" egy bagdadi pszichiátria?

Fogyatékos öngyilkos merénylőket "adott" egy bagdadi pszichiátria?

Ezt nézd meg: Pszichiátria Igazi Arca

Letartóztatták a bagdadi ar-Rasad pszichiátriai klinika ügyvezető igazgatóját, mert felmerült a gyanú, hogy a férfi szolgáltatta ki az iraki al-Kaidának azt a két szellemileg fogyatékos nőt, aki február elsején öngyilkos merényletet követett el az iraki főváros két forgalmas kisállatpiacán.
A klinikaigazgatót vasárnap irodájában fogták el amerikai és iraki katonák - jelentette be az amerikai hadsereg szerdán Bagdadban. A férfi nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A február elsejei öngyilkos merényletek miatt indított nyomozás keretében tartóztatták le a klinika vezetőjét azzal összefüggésben, hogy az al-Kaida szellemi fogyatékos nőket használt fel elkövetőként - mondta Gregory Smith ellentengernagy, amerikai katonai szóvivő.

Az igazgatót azzal gyanúsítják, hogy információkkal szolgált az al-Kaida iraki szárnyának a klinikán vagy esetleg más bagdadi egészségügyi intézményben ápolt betegekről. Kihallgatását megkezdték, egyelőre a koalíciós erők őrizetében marad - tette hozzá az amerikai szóvivő. További részletek közlésétől elzárkózott, mindössze annyit mondott még, hogy az igazgató letartóztatása után "alaposan átkutatták" a klinikát.

A The Times című brit napilap bagdadi tudósítója úgy értesült, hogy a két fogyatékos nőt korábban a kórházban kezelték, és az igazgató irodájában három órán át kutató katonák betegnyilvántartási lapokkal távoztak. "A biztonsági erők azzal vádolják az igazgatót, hogy együttműködött az al-Kaidával, szellemileg fogyatékos nőket toborzott és öngyilkos merényletekhez használta fel őket" - mondta a klinika egyik tisztségviselője az újságnak.

A férfi azután került a kórház élére, hogy elődjét decemberben meggyilkolták. Állítólag az al-Kaida takarította el az útból, mert megtagadta az együttműködést. A február elsejei bagdadi kettős robbantásban csaknem száz ember vesztette életét. Amerikai és iraki tisztségviselők szerint az élő pokolgépnek használt szellemi fogyatékos elkövetők valószínűleg nem tudták, milyen sorsot szántak nekik. Egyiken robbanóanyaggal és golyóscsapágyakkal teli hátitáska volt, a másikra robbanómellényt adtak. A pokolgépeket távirányítóval hozták működésbe.

Forrás: HVG

1 megjegyzés:

egy magyar szcientológus írta...

Teljesen egyetértek veled. A pszichiátria a terrorizmus szülőatyja.